Drugs en namaakproducten aangetroffen na controle opslagboxen, man aangehouden

Door NH Gooi

Bij een controle van 15 opslagboxen in Hilversum zijn meerdere illegale voorwerpen gevonden. Zo zijn er onder anderen namaakgoederen, producten voor hennepteelt en een spookvoertuig aangetroffen. Ook is er een man aangehouden die tijdens de controle zijn opslagbox in wilde. In zijn auto werden meerdere soorten harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld gevonden. 

Tijdens deze controle werden honden gebruikt die in totaal 15 boxen als verdacht hebben aangewezen. Deze boxen zijn uiteindelijk geopend voor een controle. 

In de boxen zijn namaakgoederen, producten voor het opzetten van hennepteelt, medicatie, een spookvoertuig en voorwerpen om mee in te breken aangetroffen. Ook is er iemand gecontroleerd die tijdens de controle probeerde zijn opslagbox in te komen. In zijn auto zijn vervolgens verschillende soorten harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De man is uiteindelijk aangehouden.

Controles

De controle van de opslagboxen is gedaan door het zogenoemde Bestuurlijk Interventie Team (BIT), opgericht door de gemeentes van de Gooi- en Vechtstreek. In opdracht van de gemeente, politie en douane voert het team dit soort controles uit. “We zien door heel Nederland dat opslaglocaties worden gebruikt voor illegale activiteiten of opslag van gevaarlijke voorwerpen of stoffen”, zegt de burgemeester van Hilversum. “Daarom hebben we besloten dit ook in Hilversum te onderzoeken. En met resultaat.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.