Drie jaar cel voor Hilversummer die partner en stiefkinderen verkrachtte en mishandelde

Door Daan Bakker

De Hilversummer (43) die tussen 2016 en 2023 zijn partner en stiefkinderen heeft verkracht, mishandeld en bedreigd, moet drie jaar de cel in. De rechtbank heeft hem daarnaast verpleging met speciale voorwaarden opgelegd.

De man was in januari van dit jaar opgepakt na het mishandelen van zijn partner, hierna kwamen zijn stiefkinderen naar voren met hun verhaal. De man werd van elf delicten verdacht. 

Verslaafd aan alcohol

De stiefkinderen zijn sinds hun twaalfde en zestiende gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen bij de verdachte. Hij gebruikte zijn macht als stiefvader om druk uit te oefenen op de rest van het gezin. 

De man heeft moeite zijn emoties onder controle te houden en is verslaafd aan alcohol. Hij zegt zelf dit aan te willen pakken wanneer hij vrijkomt.

Normale ontwikkeling ontnomen

Volgens het vonnis van de rechtbank is het bewezen dat de verdachte schuldig is aan bijna alle feiten. Voor een van de mishandelingen was te weinig bewijs. De rechtbank neemt mee dat de levens van de slachtoffers aangetast zijn en hen een normale seksuele ontwikkeling is ontnomen.

De verdachte is onderzocht en minder toerekeningsvatbaar verklaard. Hierdoor is zijn straf lager uitgekomen dan normaal. Het vonnis kwam uit op vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De slachtoffers krijgen een schadevergoeding van meer dan tienduizend euro.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.