Doodsoorzaak oververleden stel Loosdrecht blijft voorlopig een raadsel

Door Amanda Algra

Zondagmiddag is er een ouder stel dood aangetroffen in hun woning in Loosdrecht. Rond 16.00 vertrok de brandweer naar de Eikenlaan voor metingen. Op het internet gaan speculaties rond, maar de daadwerkelijke doodsoorzaak blijft een raadsel.

Die avond plaatste burgemeester Charlie Aptroot een bericht op X waarin hij zijn medeleven deelt: “Wat verdrietig, ik leef zeer mee met de familie. Verder spreekt hij in het bericht over ‘zo goed als zeker koolmonoxide’ als de doodsoorzaak. 

Meting

Echter laat team communicatie van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek weten nog niet zeker te zijn van de daadwerkelijke doodsoorzaak van het stel. “Nee dat kan ik niet bevestigen. We zijn ’s middags langs geweest  en er is geen CO2 aangetroffen in de woning.”

Later is de brandweer ook langs geweest, zij hebben ook gemeten in de schuur achter het huis. “Hier is wel CO2 gemeten en er is gelijk geventileerd.” Op de vraag of dit de oorzaak voor het overlijden geweest kan zijn, weet de Veiligheidsregio nog niks. Ook willen zij geen vroegtijdige uitspraken doen.

Oorzaak

Een arts zal de autopsie doen en hiermee zal de uiteindelijke doodsoorzaak bekend worden, en zal blijken of de koolmonoxide heeft gezorgd voor de dood van het stel. Wél liet de politie weten dat het niet nodig zal zijn om verder politieonderzoek uit te voeren.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.