Diemenaar en Amsterdammer aangehouden in Laren na wilde achtervolging

Door Redactie

Twee verdachten uit Diemen en Amsterdam zijn gisteravond aangehouden in het Hendriklaantje in Laren, nadat ze vanaf de A12 bij Ede door de politie werden achtervolgd.

Een woordvoerder van de landelijke politie vertelt tegen NH dat de mannen een stopteken kregen nadat de Dienst Infrastructuur de auto wilde controleren. Daar had het tweetal maling aan.

“De verdachten gingen er als een haas vandoor”, legt de woordvoerder uit. Daarbij werden snelheden van meer dan 250 kilometer per uur aangetikt. Hierop besloot de politie om de achtervolging met politie-auto’s te staken. 

Dollemansrit

“Gezien de veiligheid hebben we de politiehelikopter het werk laten doen, die hing erboven.” De Diemenaar en de Amsterdammer zijn uiteindelijk in Laren aangehouden. Tijdens hun dollemansrit hebben ze geen schade aangericht. 

Tekst gaat door onder de foto’s.

Rondom het voertuig werd wat vermoedelijk ‘explosief materiaal’ was aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd hierop ingeschakeld om onderzoek te doen. 

Alle beperkingen

Of er daadwerkelijk sprake was van explosieven doet de politie geen uitspraken. “Dit in het belang van het onderzoek, en omdat de verdachten in alle beperkingen zitten.” Dit betekent dat de twee geen contact mogen hebben met de buitenwereld, op hun advocaat of iemand van justitie na. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.