De Witte Toren langs A1 in Naarden wordt noodopvang voor 150 asielzoekers

De Witte Toren aan de Rijksweg in Naarden wordt een noodopvanglocatie voor maximaal 150 asielzoekers. Dat maakt de gemeente Gooise Meren bekend. Deze opvang duurt in eerste instantie twee jaar, na één jaar wordt gekeken over deze termijn verlengd moet worden. Rond september van dit jaar moet de opvanglocatie open gaan.

Het pand ligt aan de Rijksweg op een bedrijfsterrein, parallel aan de A1. Vanaf de snelweg is de witte toren van het gebouw goed te zien. Omdat het pand op een bedrijventerrein ligt, zou de opvanglocatie volgens de gemeente geen invloed hebben op woningbouwplannen.

De afgelopen maanden is door de gemeente gezocht naar opvanglocaties voor asielzoekers op verzoek van het COA (Centraal Orgaan Asielopvang), om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Er zijn tien plekken bezocht, maar deze voldeden niet aan de eisen van het COA

1 september eerste gasten

De Witte Toren voldoet wel aan die eisen: er is voldoende ruimte, de locatie is goed bereikbaar en ligt in de buurt van voorzieningen als onderwijs en openbaar vervoer. Daarom heeft het COA besloten het pand te huren en worden er in gebouw verbouwingen verricht om de opvang mogelijk te maken. Op 1 september worden de eerste asielzoekers verwacht. 

De gemeente stelt dat zowel de raad als de omwonenden per brief zijn geïnformeerd en zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hierbij is ook het COA als eindverantwoordelijke van de opvang aanwezig. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.