De ‘schrik van Laren’ veroordeeld tot acht maanden cel

Door Amanda Algra

De beruchte Gooise draaideurcrimineel Sylvester S. is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot acht maanden cel. De 36-jarige man pleegde vorig jaar in een periode van drie maanden tijd vier diefstallen en lichtte zeven mensen op. 

Het is niet de eerste keer dat de Hilversummer Sylvester S. voor de rechter staat. Al vanaf 2016, toen hij uit zijn huurwoning in Laren is gezet, komt hij regelmatig in contact met justitie. Insluipingen bij bedrijven, meerdere diefstallen van onder andere telefoons, beamers en een auto, hebben hem al meerdere straffen bezorgd. Toch bleef S. na meerdere keren de cel in te zijn gegaan, en na zelfs een verplichte opname, doorgaan met criminele dingen. 

De nieuwe buurman

Inmiddels is S. met een strafblad van 25 kantjes een bekende draaideurcrimineel in ’t Gooi. In november nog heeft de politierechter S. bij verstek tot vijf maanden cel veroordeeld, wegens een zevental oplichtingen in Bussum. 

In de rechtbank twee weken geleden ontkende S. alle betrokkenheid bij de gepleegde feiten. Er zou een man genaamd Eric S. aan de haal zijn gegaan met zijn levensverhaal, nadat hij deze zelf aan hem had verteld. De rechter geloofde hier niks van en vertelde Sylvester S. dat zijn voorkomen té herkenbaar is door ‘een aantal missende voortanden’.

Voor nu zit de Hilversummer dus acht maanden achter slot en grendel. Het herhalingsrisico bij S. is alleen erg groot. Eerder kostte het na zijn vrijlating slechts dagen om zijn volgende delict te plegen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.