De leukste en geheimste zwemplekjes van ’t Gooi: hier moet je zijn

Door Carlijn Kolk (NH Gooi/GooiTV)

Het kwik gaat ook dit weekend weer richting de 30 graden. Aangezien alle Gooise plassen een aanzuigende werking hebben op mensen buiten de regio, zal het druk worden op en langs het water. Dus hebben wij vijf zwemplekken voor je verzameld waar je niet handdoekje aan handdoekje ligt.

1. Achter de Westbatterij in Muiden

Allereerst een zwemplek in Muiden achter de Westbatterij, bij de oude volkstuinen. Je kunt er zo het IJmeer in lopen voor een beetje verkoeling. En het is er altijd rustig.

2. Kade tussen Kortenhoef en Vreeland

De tweede plek is op de kade tussen Kortenhoef en Vreeland die de Wijde Blik met de Loenderveense Plas scheidt. Om precies te zien de Dirck A Lambertszkade. Je kunt hier alleen lopend of met de fiets komen. Ga een stuk de kade op en zoek een bankje of steiger of plekje langs het pad en spring het water van de Wijde Blik in. Let op, het is verboden te zwemmen in de Loenderveense Plas.

3. Eiland Markus Pos

De derde plek is het strandje op het eiland Markus Pos dat middenin de Loosdrechtse Plassen ligt. Dit graseiland heeft een zandstrand waar kinderen lekker kunnen zwemmen en spelen. En het voordeel is dat je het eiland alleen per boot kan bereiken, dus dat zorgt er al voor dat het een stuk rustiger is dan de strandjes aan de rand van de plassen. 

4. Dijk tussen Muiden en Muiderberg

De volgende aanrader is niet helemaal geheim, maar toch altijd verrassend rustig. Een zwemplek aan de dijk, voormalig kitesurf strandje, tussen Muiden en Muiderberg. 

5. Spiegelplas in Nederhorst den Berg

Tot slot kun je lekker rustig zwemmen aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Gratis parkeren doe je bij Sporthal De Blijk waar je ook een ijsje en frietje kan eten. Vanaf daar loop je naar het grasveld. Overzichtelijk zwemwater voor ouders met jonge kinderen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.