De fietsboot op de Loosdrechtse plassen vaart zijn laatste diensten deze week. Volgend seizoen weer fris van start

Door Erik Bootsman

De fietsboot op de Loosdrechtse plassen vaart dit jaar tot één oktober zijn laatste rondjes. Daarna gaat de boot in de stalling om te wachten op het volgend seizoen. Wie dus nog mee wil moet dus snel zijn. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je nog mee voor een tochtje. De boot vaart nu een aantal jaar op de plassen. Elk jaar weten meer fietsers en wandelaars de boot te vinden. NH Gooi voer mee met de Fietsboot II.

Ondanks een paar natte maanden dit jaar heeft de boot een goede bezetting gehad. Voldoende om de kosten te dekken. Doordat elk jaar meer mensen gebruik maken van de dienst ziet de toekomst er goed uit. De boot op de Loosdrechtse plassen is niet de enige fietsboot in de regio. Op de vecht kan gevaren worden met de Fietsboot I. Op deze route wordt van Nieuwersluis naar Maarssen-Dorp gevaren. En weer terug natuurlijk.

Volgend seizoen

In 2024 wordt er vanaf eind april weer gevaren. Dan moet ook de nieuwe fietsboot voor de Vechtroute klaar zijn. Deze boot is dan ook volledig elektrisch. Meer informatie is te vinden op de site van De Fietsboot. Daar is ook, door een gps-systeem te zien waar de boten op dat moment precies varen. Je kunt ze dus bijna niet missen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.