Comenius College Hilversum geschokt door overlijden leerlingen

Door Erik Bootsman

Leerlingen en docenten van het Comenius College in Hilversum zijn geschokt door het plotseling wegvallen van twee leerlingen van hun school. De zusjes kwamen dit weekeinde om het leven bij een ongeval met een spookrijder op de A1 bij Hoevelaken. De ouders van de meisjes liggen nog op de intensive carte van het ziekenhuis.

De sfeer is bedrukt in het in de gangen van de school en het kantoor van rector Robert van der Sijde vanmorgen. Het nieuws is hard aangekomen. “Ik ben zelf ook vader.” zegt de rector. “Dit is echt verschrikkelijk.” Tegelijk moet er veel geregeld worden. Er komt vanmiddag een stilteruimte in de school waar leerlingen en personeel stil kunnen staan bij het overlijden van de zusjes. Ook komt er een condoleanceregister. De school staat in nauw contact met politie en de gemeente en er wordt gezorgd voor slachtofferhulp voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.