Celstraffen voor geweld op Mallorca staan vast, justitie tekent geen beroep aan

Door Sjoerd Stoop

Justitie gaat geen beroep aantekenen tegen de veroordelingen van de zeven Hilversummers die betrokken waren bij het zware geweld op het Spaanse eiland Mallorca tweeënhalf jaar geleden. De Hilversummers werden twee weken geleden veroordeeld tot celstraffen oplopend tot bijna drie jaar voor onder meer pogingen tot doodslag. Voor de doodslag van Carlo Heuvelman werd niemand veroordeeld wegens gebrek aan bewijs. 

De uiteindelijke veroordeling van vooral hoofdverdachte Sanil B. stond in schril contrast met de zware strafeisen van justitie. Justitie had een celstraf van tien jaar cel tegen de jonge Hilversummer geëist, omdat het genoeg bewijs zag voor zijn betrokkenheid bij het dodelijke geweld tegen Carlo Heuvelman. Het gerechtshof vond dat bewijs niet overtuigend genoeg en sprak B. vrij voor de doodslag.

Geen mogelijkheden voor ‘cassatie’ 

Zowel justitie als de verdachten kunnen na het hoger beroep nog een laatste keer bezwaar aantekenen tegen hun veroordeling door naar de Hoge Raad te stappen. Justitie zegt nu de uitspraken van het gerechtshof te hebben bestudeerd en daar geen mogelijkheden voor te zien. 

Bij een zogeheten cassatieprocedure kijkt de Hoge Raad overigens ook niet meer naar de inhoud of de bewijzen van een strafzaak, maar naar of het gerechtshof het recht en de wet juist heeft toegepast. Justitie ziet geen aanknopingspunten om daaraan te twijfelen. 

De termijn om bezwaar aan te tekenen tegen de uitspraak van het gerechtshof verloopt morgen. Of de veroordeelde Hilversummers zelf naar de Hoge Raad stappen is nog onduidelijk, maar die kans lijkt niet groot. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.