Celstraf voor dronken man die opzettelijk op Bussumse agent inreed

Door NH Gooi

Een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar en een rijontzegging voor de duur van twee maanden. Dat is de aanzienlijk hogere straf aanzienlijke die wordt opgelegd aan de 37-jarige man die twee jaar geleden met opzet probeerde een agent aan te rijden. Justitie had eerder 240 uur taakstraf geëist, maar de rechter ging daar niet in mee.

De man reed ’s avonds op 22 april 2021 door verschillende straten in Bussum, nadat hij ‘erg veel wodka en whisky gedronken’ had. Daarbij raakte hij een fietser, reed een voortuin in, beschadigde meerdere auto’s en negeerde het stopsignaal van de politie.

Toen de man tot stilstand kwam nadat hij een heg in was gereden, zag de politie kans op hem uit de auto te halen. Eén van de agenten liep naar de auto toe, waarna de man waarschijnlijk doelbewust op hem inreed. De verdachte kon zich dit moment niet meer herinneren vanwege de hoeveelheid alcohol die hij op had.

‘Voor leven gevreesd’

De agent kon voorkomen dat hij geraakt werd, maar heeft hier wel een posttraumatische stressstoornis aan overgehouden, vertelde de man twee weken geleden geëmotioneerd in de rechtszaal. “Ik heb voor mijn leven gevreesd. Na het incident kreeg ik last van angstgevoelens en paniekaanvallen.” Hij heeft daarna ruim een half jaar niet kunnen werken. 

De verdachte wilde destijds naar eigen zeggen langs bij zijn dochtertje, die de dag daarvoor 5 jaar was geworden. Van zijn ex-partner mag hij haar niet meer zien. De man gaf tijdens de zaak meerdere malen aan veel spijt te hebben van het voorval. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.