Buurtzorg Blaricum viert jubileum met 95-jarige Trees: “Alsof ze uit de hemel zijn gekomen”

Door Daan Visser

Het team van Buurtzorg Blaricum bestaat deze maand 12,5 jaar. Zorgmedewerkers gingen voor de gelegenheid niet alleen langs hun cliënten voor medische behandelingen, maar ook met gebak. 

De teams van Buurtzorg zitten door heel Nederland. Het team van Blaricum werkt in de hele BEL-combinatie (Blaricum, Eemnes en Laren). Met een relatief kleine club komen ze thuis bij mensen die bijvoorbeeld net een operatie hebben gehad. Ook helpen ze cliënten met het innemen van pillen of geven ze zorg aan terminale patiënten. 

Eén van de cliënten die getrakteerd wordt op gebak is de 95-jarige Trees Wessels uit Laren. Haar man overleed vorig jaar. Sindsdien krijgt ze twee keer per dag de verzorgers over de vloer om haar te ondersteunen. In haar ogen is het bezoek van Buurtzorg een grote zege: “Het is alsof ze uit de hemel zijn gekomen.”

Ze heeft op dit moment wat last van een dikke hand, maar volgens de huisarts en het team komt dat helemaal goed. Het gebakje smaakte haar in ieder geval prima: “Ik heb ‘m al op”. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.