Buurtmobi in Kerkelanden dolblij met nieuw bus: “We kunnen nu veel meer Hilversum in”

Door NH Gooi

Al 5 jaar lang raast de Buurtmobi door de Hilversumse wijk Kerkelanden. Hiermee worden de oudere bewoners van de wijk van hot naar her gebracht. Sinds kort hebben ze een nieuwe ’tourbus’, waarmee ze de bewoners nu ook verder dan Kerkelanden kunnen brengen. Maar nog altijd schreeuwt de Buurtmobi om vrijwilligers, daarom helpt NH Helpt een handje mee.  

Op dit moment rijden er twee busjes rond de wijk om de minder mobiele bewoners van Kerkenlanden rond te brengen. Denk daarbij aan een gratis lift naar de kapper of het winkelcentrum. Het idee komt uit de koker van Monique Gijsman. “Ik heb het ooit op tv gezien. Hiermee kunnen we de ouderen meer uit hun isolement halen.”

Bij de vloot van twee busjes is nu ook de grotere ‘buurtmobi on tour.’ Dit grotere busje kan de ouderen over de wijkgrens brengen, bijvoorbeeld naar Beeld & Geluid of andere leuke ritjes maken. “We kunnen nu veel meer Hilversum in.”

Vrijwilligerstekort

Maar bij een groeiende vloot hoort ook een groep vrijwilligers en daar is een schreeuwend tekort aan. “We komen chauffeurs tekort voor die extra dagen dat we kunnen rijden, want het wordt steeds drukker”, schetst Monique. Naast de chauffeurs zoekt de organisatie ook nog telefonisten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.