Buurtbewoners willen geen grote supermarkt in hun wijk maar gemeente Hilversum moet langer nadenken

Buurtbewoners uit Hilversum Zuid protesteerden gisteravond met grote actieborden tegen de komst van supermarkt Hoogvliet. Het is al jaren een heet hangijzer en woensdagavond lag het dossier opnieuw op tafel tijdens een politieke vergadering. Ondanks het verzet heeft de gemeenteraad de verhuisplannen van de supermarkt nog niet definitief verworpen.

‘Kies voor de bewoners’ stond er duidelijk op de actieborden van de Hilversummers voor het raadhuis woensdagavond. Ze protesteren al jaren tegen de verhuizing van Hoogvliet naar hun wijk, omdat ze bang zijn voor de toenemende verkeersdrukte, het tekort aan parkeerplaatsen en de geluidsoverlast in hun wijk. Saillant detail: de supermarkt staat nu vijfhonderd meter verderop.

Maar, de commissie besloot gisteravond om het besluit over de eventuele komst van de supermarkt door te schuiven naar de raadsvergadering over twee weken. En daar zijn de actievoerders niet blij mee. 

“Hoelang blijven we dit oprekken?”, vraagt Dennis de Boer zich af, die ook op de vergadering af kwam. “Het participatietraject is niet goed gegaan, er is heel veel tegenstand vanuit de buurt, het past gewoon niet in deze mooie, groene buurt. Dus nu gewoon zeggen: nee. Durf er een klap op te geven.”

Een deel van de buurt voerde deze week actie tegen de verhuizing van de supermarkt naar hun buurt. Kijk:

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.