Buurt geschrokken door harde explosies in centrum Hilversum

Door Erwin Bakker & Amanda Algra

De schrik zit er goed in in de Hilversumse Leeuwenstraat na twee explosies gisteravond. Voor de deur van een lunchroom werd een plastic tas met een explosief neergelegd, waarna twee explosies volgden. Veel schade is er niet, maar rustig is het allerminst in de straat.

Eigenaar Wout van het café tegenover de lunchroom was aan het werk toen hij de explosies hoorde. “Het waren twee hele harde knallen, ik kan me niet anders voorstellen dan dat de hele buurt er wakker van is geworden”, vertelt hij. 

De knallen waren gisteravond even na half tien te horen. De politie laat weten dat op camerabeelden te zien is hoe een in zwart geklede man met een rugtas op zijn rug richting de lunchroom loopt. Vervolgens legt hij een blauwe plastic tas tegen de gevel aan en maakt zich uit de voeten.

Wout heeft dit met eigen ogen gezien: “Hij legde een Albert Heijn tas neer en rende toen snel weg”, blikt hij terug. Even later knalde de tas uit elkaar met twee explosies als gevolg.

Tekst gaat door onder de foto.

Buurtbewoners

De overburen van de Hilversumse lunchroom hebben de explosies ook luid en duidelijk gehoord. “Ik was al aan het slapen en schrok wakker van de harde dreunen”, vertelt iemand. “We probeerden te kijken of er iemand bij stond, maar er was niemand meer te bekennen”. 

Van de explosie is nu nog weinig te zien. Hier en daar zijn nog wat zwarte vlekken. Op de stoep zijn nog restanten te vinden van de geëxplodeerde Albert Heijn tas, maar het pand zelf heeft amper schade.

Waarom de Hilversumse lunchroom doelwit was van de explosie, is nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek. De eigenaar van de lunchroom was vandaag niet bereikbaar voor een reactie. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.