Bussumse straat klaar met hardrijders, maar gemeente komt ze amper tegemoet

Bewoners van de Bussumse Hooftlaan zijn klaar met drukte in hun straat en de vele hardrijders. Ze dringen bij de gemeente aan op aanpassingen. Er gaat nu wat gebeuren. Volgens de gemeente om de veiligheid te verbeteren, maar het is niet zoals de bewoners graag willen. 

Om de straat minder aantrekkelijk te maken voor auto’s en om de snelheid naar de beneden te krijgen, is het voorstel nu om onder andere twee bloembakken neer te zetten, zodat een deel van de Hooftlaan smaller is. Automobilisten moeten dan op de rem om zich tussen de twee obstakels te manoeuvreren.

Verder laat wethouder Mark Marshall weten dat er verkeersborden doodlopende weg langs de Brediusweg komen. Daarnaast wil de gemeente de bocht vanaf de Brediusweg naar de noordelijke tak van de Hooftlaan scherper maken, moet de 30 kilometer-aanduiding beter zichtbaar zijn. Dat bord krijgt een andere plek. Tot slot wil de gemeente de boomspiegel op het kruispunt aan de Hooftlaan vergroten.

Petitie

Deze vijf relatief kleine oplossingen kosten de gemeente 5.000 euro. Het zijn minder ingrijpende maatregelen dan de bewoners van de Hooftlaan willen. Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar hebben de omwonenden een petitie aangeboden waarin zij pleiten om hun straat in te gaan richten als een woonerf. 

Na een rondje door de straat met de initiatiefnemers heeft de gemeente de verwachtingen al getemperd. De gewenste maatregelen zijn namelijk behoorlijk aan de prijs, verkeerskundig een flinke uitdaging en dan er kleven juridisch ook nog eens de nodige haken en ogen aan om de straat om te turnen in een woonerf.

Verkeersveiligheid en leefbaarheid

Om de bewoners tegemoet te komen is Gooise Meren gaan kijken hoe de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op een meer eenvoudige en minder prijzige manier te verbeteren zijn. Daar zijn deze vijf maatregelen uit gekomen. In de loop van 2023 laat de gemeente deze oplossingen uitvoeren. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.