Bussumse Show- & Marchingband ViJos wint eerste prijs bij internationale wedstrijd

Door NH Gooi

Met maar liefst 80,9 van de 100 punten heeft de Bussumse Show- & Marchingband ViJos de eerste prijs gewonnen bij de internationale competitie Vlamo in België. Het winnen van de gouden medaille is helemaal bijzonder aangezien het niet zo lang geleden helemaal niet zo goed ging met de band.

“Het is waanzinnig natuurlijk, zeker als je bedenkt waar we vandaan komen”, vertelt een dolblije Aad Meeuwissen van ViJos in het radioprogramma Vandaag de Dag. De band heeft niet zo lang geleden namelijk langs de rand van de afgrond gemarcheerd. 

“Voor de corona hadden we het leuk en prima voor elkaar. Daarna hebben we mede daardoor een flinke dip gehad in het ledenbestand”, legt Aad uit. “Dus we zijn weer helemaal aan het opbouwen geweest.” Met uiteindelijke resultaat dat de band de eerste prijs mee terugnam naar Bussum. 

Een grote familie

Met het winnen van de eerste prijs hoopt de band nu extra leden te trekken. In de ogen van Aad is de band een grote familie en die kan niet groot genoeg zijn. “Het allerbelangrijkste is dat het supergezellig is. We zijn een supergemotiveerde groep van oude- en jongelui die allemaal beter willen worden.”

En Aad kan dat ook beamen, want zelf zit hij al 56 jaar bij de band, vanaf zijn  8e was hij al lid. “Eigenlijk wilde ik een jaar eerder, maar ik was toen nog te jong.” Hoewel hij in al die jaren meerdere instrumenten heeft bespeeld, is het de bass drum die Aad in de band bespeeld. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.