Busstation Crailo gaat op de schop: geen eindstation meer, dus meer plek voor fietsen

Door Pieter Witte

Het busstation Crailo gaat op de schop. Het busstation is, onder meer door het vertrek van ziekenhuis Tergooi, geen eindstation meer en daarom komt er meer ruimte voor verbeteringen. Zo moet er onder meer meer plek komen voor fietsenstallingen. De gemeenteraad van Huizen heeft afgelopen week geld vrijgemaakt voor de plannen. 

Waar het altijd erg druk was met bussen op het busstation, is dat sinds het vertrek van Tergooi en de komst van de snelle HOV-bus veranderd. Nu heeft bijvoorbeeld de buurtbus er nog zijn halte. 

Dat er ruimte vrijkomt, komt doordat buschauffeurs er bijvoorbeeld niet meer hoeven te wachten. Er is ook geen ‘schaftkeet’ meer nodig.

Vooral fietsers die naar het busstation komen, zullen de verbeteringen gaan merken. Het aantal plekken om je fiets te stallen is op dit moment beperkt met ruimte voor ongeveer 60 fietsen. De benodigde capaciteit is eerder door de provincie geschat op 168 fietsparkeerplaatsen. Ook de manier om bij de stalling te komen gaat verbeterd worden; nu fietsten mensen nog over de stoep of de busbaan om hun fiets te parkeren.

Langere termijn

De aanpassingen zijn onderdeel van een reeks kleine verbeteringen op korte termijn. Op de langere termijn moet het hele knooppunt Crailo grotendeels op de schop.

Het knoopunt en de omgeving moeten veiliger gemaakt worden voor al het verkeer. Hierbij wordt al rekening gehouden met de vele ontwikkelingen in de omgeving.  Bijvoorbeeld de ontwikkelingen bij het voormalig Tergooi en de mogelijke nieuwe fietstunnel en -brug onder de A1.

Ook de ontwikkeling van Buurtschap Crailo zal over een tijdje voor meer verkeer en meer openbaar vervoer reizigers gaan zorgen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.