Burgermeester sluit kiosk station Bussum-Zuid na afgaan explosief

Door Fabian van der Gijze

De kiosk op station Bussum-Zuid waar maandagochtend een explosie plaatsvond is door de burgemeester van Gooise Meren gesloten. Vanwege deze ‘ernstige inbreuk op de openbare orde’ heeft burgemeester Han ter Heegde dit besloten. Op 9 oktober rond 3.45 ging bij de kiosk een explosief af waarbij de kiosk flink beschadigd werd. 

De politie doet op dit moment nog steeds onderzoek naar de zaak, hierbij zijn nog geen verdachten aangehouden. In de tussentijd heeft de burgemeester besloten de deuren van de zaak voor zeker dertig dagen dicht te houden, onder anderen om herhaling te voorkomen en om het pand te herstellen.

In de vroege maandagochtend vond de explosie plaats bij de kiosk op station Bussum-Zuid. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Om de hulpdiensten te ondersteunen heeft de NS tot 6.00 het treinverkeer tussen Bussum-Zuid en Hilversum tijdelijk stilgelegd.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.