Buitenbadbezoekers blijven weg door regen en kou: “Laatste weken is er bijna niemand”

De buitenzwembaden hebben het moeilijk. De bezoekersaantallen vallen tot nu toe tegen door het slechte weer, blijkt uit een rondgang van NH. Ze moeten het hebben van de abonnementhouders. De dagen met topdrukte en veel losse verkoop aan de kassa blijven tot nu toe uit: “We hebben alleen de vaste baantjestrekkers.”

Het is een bewolkte ochtend met af en toe een bui boven Zwembad De Breek in Landsmeer. “Het is heel erg rustig”, zegt toezichthouder Sara. “We hebben vandaag tot nu toe twaalf mensen gehad.”

En dan te bedenken dat De Breek nog een verwarmd buitenbad heeft. Maar het regent te vaak en het is dit seizoen tot nu toe te koud voor grote bezoekersaantallen.

Niet iedereen laat zich afschrikken door de kou. “Boven water is het koud, maar in het water is het fantastisch”, vertelt een van de drie zwemmers in het buitenbad van zwembad Sijsjesberg in Hilversum. “En het is lekker rustig.”

Twee zwemmers

“We hebben op dit moment twee zwemmers, dus ik ben wel heel druk hoor”, zegt toezichthouder Romy van zwembad De Weid in Andijk met een lach. “Begin mei hadden we nog een paar honderd bezoekers, maar de laatste weken is er bijna niemand.”

“We hebben alleen de vaste baantjestrekkers, die laten zich niet afschrikken”, zegt een medewerker van zwembad Het Zwet in Wormer. “Niemand gaat een kaartje kopen met dit weer. En dat is wel heel jammer. Je hebt alles er netjes bijliggen en dan verloopt het seizoen op deze manier.”

“Het is heel wat minder dan normaal”, beaamt ook huismeester Dick Adrichem van Openluchtzwembad De Zien in Uitgeest. Ook hier hebben ze in de ochtend een vaste kern van zwemmers, zoals Adrichem het noemt. “Gelukkig hebben wij nog tussen de 500 en 600 abonnementhouders. Die inkomsten heb je sowieso en dat vangt veel op. Op goeie dagen hebben wij hier wel 1500 à 1600 bezoekers. Dat missen we nu wel.”

Toch wil Adrichem zeker nog niet spreken van een verloren seizoen, voor die conclusie is het volgens hem nog te vroeg: “Als het in juli en augustus nog mooi weer wordt dan kan er echt nog wel iets worden goedgemaakt. En we hebben hier binnenkort ook een zwemvierdaagse en ook het aantal inschrijvingen daarvoor is wel heel goed.”

Na regen komt zonneschijn

Ook bij Het Zwet relativeren ze het tot nu toe slechte zwemseizoen. “Je hebt bijna elk jaar wel een periode in het seizoen dat het heel goed gaat met de bezoekersaantallen en een periode dat het slechter gaat”, laat de medewerker weten. “Het komt uiteindelijk bijna altijd dicht bij het gemiddelde uit.” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.