Brandweer voor dichte slagboom bij brand ziekenhuis, Tergooi doet onderzoek

Door Sjoerd Stoop

De Hilversumse brandweer heeft vannacht de nodige problemen gehad om bij de brand in het Tergooiziekenhuis te komen: zeker één brandweerauto werd gehinderd door een slagboom die niet open ging. Het ziekenhuis doet onderzoek naar waar het fout is gegaan. “Dit mag nooit gebeuren”, zegt een woordvoerder stellig. 

Waarom het precies misging, is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt er volgens de woordvoerder van het ziekenhuis op dat de brandweer een verkeerde aanrijroute heeft gebruikt om het ziekenhuis te bereiken. “Er is namelijk een aparte slagboom voor hulpdiensten”, vertelt ze. 

Maar de brandweer stond dus voor de verkeerde. De slagboom ging niet open, waardoor zeker één brandweerauto er langer over deed om de brand te bereiken.

Heel veel problemen heeft dat volgens de brandweer niet opgeleverd, al was het wel ongemakkelijk. “Het was slechts één auto, de andere brandweerwagens werden vooraf al over een andere weg gestuurd en waren er daarom wel snel”, stelt een woordvoerder. “We hebben verschillende routes om het ziekenhuis te bereiken en gebruiken per geval de beste route.” 

Tekst gaat door onder de foto.

Ziekenhuis doet onderzoek

De mogelijke vergissing kan te maken hebben met ‘nieuwigheid’. Het gloednieuwe Tergooiziekenhuis in Hilversum werd pas afgelopen voorjaar geopend. De brandmelding van vannacht was pas de eerste sinds de nieuwbouw. 

Voor het ziekenhuis is dat geen excuus, want in het heetst van de strijd moet duidelijk zijn hoe het ziekenhuis door hulpdiensten zo snel mogelijk te bereiken is. “We willen daarom graag weten waarom het misging. Het is duidelijk dat dit nooit mag gebeuren. Nu was het een betrekkelijk klein brandje, maar als het er echt om gaat moeten de hulpdiensten ons natuurlijk zo snel mogelijk kunnen bereiken, zonder obstakels. Dat heeft onze volste aandacht.” 

Het ziekenhuis laat weten de kwestie onder de loep te nemen en het incident later ook met de brandweer te evalueren. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.