Bouw van vierhonderd betaalbare woningen in Hilversum start volgend jaar

Niets staat de komst van bijna vierhonderd betaalbare woningen op het Hilversumse circusterrein meer in de weg. De drie woningcorporaties en de gemeente zijn er helemaal klaar voor. Na de zomer wordt de grond bouwrijp gemaakt, zodat het daadwerkelijk bouwen volgend jaar van start kan gaan. 

Wat nu nog een braakliggend terrein is en dient als opslagterrein van de gemeente moet in de nabije toekomst gaan veranderen in een groen wijkje waar Hilversummers in een betaalbaar huis terecht kunnen.

Daar moet wel bij gezegd worden dat het voor maximaal vijftien jaar geldt, want hier verrijzen tijdelijke nieuwe woningen.

Verkleinen

“Het is een belangrijke stap om de wooncrisis te helpen verkleinen”, laten de gemeende en de lokale woningcorporaties weten.

Deze nieuwe woningen zijn juist bedoeld voor de groepen die nu amper of moeilijk aan bod komen op de woningmarkt. Denk daarbij aan starters, spoedzoekers en mensen met een cruciaal beroep die op zoek zijn naar een huis dat ze kunnen betalen. 

De studio’s, tweekamerwoningen en de driekamerappartementen zijn zogeheten verplaatsbare huizen. “De woningen worden gebouwd met het oog op duurzaamheid. Zo zijn ze energiezuinig en zijn vanzelfsprekend gasloos”, luidt de aanvulling. 

Containerwoningen

Vroeger werden deze makkelijk te bouwen verplaatsbare woningen vaak containerwoningen genoemd en die hadden een levensduur van tien jaar. Vandaag de dag is de kwaliteit veel beter en kunnen de huizen veel langer mee, waardoor ze op meerdere locaties jaren kunnen staan. Hoewel de kwaliteit beter is, is er wel kritiek geweest op de grootte van deze huizen. Ze zijn relatief klein. 

Het is de bedoeling dat de woningen na vijftien jaar een andere bestemming krijgen. Die andere locatie is nu nog niet duidelijk.

Niet alleen komt er een tijdelijk wijkje op het terrein aan de Diependaalselaan, maar dit is tevens de plek waar de muziektent een nieuwe thuishaven krijgt. De muziekkoepel moet vanwege de opknapbeurt van de Kerkbrink weg. Lange tijd zag het er naar uit dat de ijzeren koepel helemaal zou verdwijnen totdat het Circusterrein serieus in beeld kwam.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.