Blaricummer Hugo loopt twee marathons in één maand om geld op te halen voor het goede doel

Niet alleen de marathon van Berlijn, maar een maand later ook nog eens die van New York: Blaricummer Hugo Hoogeveen loopt ze binnenkort allebei. En allebei voor een goed doel: hij wil zoveel mogelijk geld op halen voor Kika. 

Hugo weet van dichtbij wat kanker met kinderen doet. Zijn buurvrouw heeft een dochter die leukemie heeft gehad. Hij heeft zich het leed van zijn buren erg aangetrokken. Van daaruit besloot hij geld op te gaan halen met het lopen van marathons. 

Nu kiest Hugo dus voor een pittige uitdaging: twee grote marathons kort achter elkaar en ook nog eens ver van elkaar weg.

Sponsoren zoeken

Dat sporten gaat Hugo goed af. Hij heeft jarenlang op hoog niveau gevoetbald en loopt al vaker marathons of triatlons. 

Maar dat je er twee achter elkaar rent binnen een maand is wel bijzonder. “Ik maak het verschil door te rennen, niet door op de bank te liggen”, zegt Hugo enthousiast. Hij vervolgt serieus. “De genezing is ongeveer 80 procent maar nog altijd gaat dus bijna een op de vier kinderen met kanker dood”, verklaart hij zijn drijfveer. 

Door geld op te halen hoop Hugo Kika te kunnen helpen om honderd procent genezing van kanker bij kinderen mogelijk te maken. Maar daar is wel geld voor nodig. 

Hugo is zijn eigen ‘marketingcampagne’ begonnen. Van groenteboer en supermarkt tot sportclubs en zelfs door ouderwets te collecteren: overal verzamelt Hugo geld en sponsoren.

Zijn eigen dochters brachten dertien euro in het laatje met de verkoop van zelfgemaakte armbandjes. “Papa, daar kunnen we medicijnen van kopen”, klonk het enthousiast. 

Eigenlijk wil de renner graag 42 sponsoren hebben, een voor elke kilometer. Desgevraagd geeft hij toe dat het er ook meer mogen zijn.

Vier jaar schoon vieren

In totaal moet de Hugo voor Berlijn en New York minstens negenduizend euro bij elkaar sprokkelen. Meedoen met beide hardloopwedstrijden kost ook best veel geld. “Dus elke euro extra is welkom”, lacht Hugo.

De marathon van New York is begin november, maar wat de wedstrijd eind september in Berlijn extra bijzonder maakt, is dat buurman, buurmoeder, buurzoon én buurdochter meegaan. Alle drie rennen ze dan ook de marathon en de dochter viert een dag van tevoren met de ‘fun run’ dat ze al vier jaar schoon is.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.