Bitterzoet brons: Merijn Scheperkamp grijpt naast plek voor WK afstanden

Door Thomas Brood

Voor schaatser Merijn Scheperkamp uit Hilversum zijn de druiven zuur. Hij werd vandaag derde op de 500 meter bij het NK afstanden. Omdat zijn tijd niet bij de drie snelste tijden van de avond hoorde, wist hij zich niet te plaatsen voor het WK afstanden. 

Op het NK rijd je twee keer de 500 meter. Die tijden worden bij elkaar opgeteld en zo wordt het eindklassement bepaald. Om je te plaatsen voor de WK afstanden wordt er gekeken naar de drie snelste tijden. Daar zat de Noord-Hollander niet tussen. 

“Ik baal. Die medaille is hartstikke leuk, maar je wil naar het WK”, sprak een teleurgestelde Scheperkamp na afloop. De schaatser komt op het NK afstanden zaterdag nog in actie op de 1000 meter. 

Tekst loopt door onder foto

Voor Janno Botman uit Andijk was er wel succes. Hij pakte zilver op de 500 meter en klokte ook een tijd van 34,62 seconden. Die tijd leverde wel een startbewijs op voor de WK afstanden. Het goud ging naar Jenning de Boo.

Irene Schouten uit Hoogkarspel reed vandaag de 1500 meter. Zijn werd zevende in een tijd van 1.55,93. en dat was duidelijk niet genoeg om een startbewijs voor het WK afstanden te veroveren.

1
0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.