Bijna iedereen is tegen, maar gemeente strijdt door vóór woontoren op grens Naarden

Door Gooise streekredactie

Niet alleen de tegenstanders van de veelbesproken woontoren op de grens van Naarden en Huizen gaan door met hun strijd, ook de gemeente Gooise Meren stapt naar de Raad van State. De gemeente vindt het onterecht dat de rechtbank het ontwerp voor de woontoren van tafel veegde omdat het niet zou voldoen aan de regels. 

De rechtbank oordeelde afgelopen maand dat er hoogbouw mag komen op het betwiste stuk natuur op de grens van Naarden en Huizen, vlak naast de Driftweg.

Toch werd het veelbesproken ontwerp voor de ‘groene barbapapa’ van tafel geveegd, omdat bepaalde details van het ontwerp juist weer niet aan de regels voldeden. Zo passen de trappen en de hellingbaan niet in het bestemmingsplan en wordt de toegestane ‘goothoogte’ overschreden. De rechtbank verscheurde daarom de verleende vergunning. 

De gemeente Gooise Meren is het daar niet mee eens en vindt dat het hele bouwplan juist wel voldoet aan alle regels van het bestemmingsplan. De gemeente hoopt dat de Raad van State haar daar straks gelijk in geeft. Dat zou de bouw van de veelbesproken woontoren alsnog mogelijk maken. 

Ook tegenstanders strijden door

Eerder werd al bekend dat ook tegenstanders van hoogbouw op het stuk grond naar de Raad van State stappen

Tegenstanders van de plannen willen dat de Raad van State een duidelijke uitspraak doet over de regels omtrent de bouwhoogte. Daar heeft de rechter geen duidelijke uitspraak over gedaan, waardoor een eventueel bouwplan geen hoogtebeperking kent. 

Overigens heeft projectontwikkelaar Jerry Goossens ondertussen al een nieuw ontwerp ingediend voor een woontoren aan de Driftweg. Het gaat om een heel ander gebouw dat wel voldoet aan alle regels van het bestemmingsplan. Gooise Meren moet daar nog een oordeel over vellen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.