Bewoners Naarder Eng gaan naar de rechter: ‘Hoogbouw in natuur aan de Driftweg mag er niet komen’

Door Erik Bootsman

De Stichting Naarder Eng stapt naar de rechter om hoogbouw aan de Driftweg tussen Naarden en Huizen te voorkomen. De stichting van omwonenden van de Naarder Eng is het pertinent niet eens met de beslissing van de gemeente Gooise Meren om hoogbouw toe te staan in een natuurgebied. Met haar advocaat heeft de stichting besloten dat het tijd is voor de stap naar de rechter.

De kwestie sleept al jaren. Een projectontwikkelaar wil een appartementencomplex van 37 meter hoogte met 17 luxe woningen bouwen. Omwonenden, de buurgemeente Huizen en zelfs de provincie Noord Holland vinden de plek voor de hoogbouw niet geschikt of ongewenst. De gemeente Gooise Meren heeft echter toch een vergunning afgegeven waardoor de bouw na de zomervakantie zou kunnen beginnen.

Bezwarencommisie

Na de bouwaanvraag zijn er 52 bezwaren aangetekend tegen de bouw van de appartementen. Op grond van vier daarvan heeft de bezwarencommisie de gemeente afgeraden een vergunning af te geven. Het dak zou niet aan de gemeentelijke regels voldoen en ook was er geen goede toegang voor hulpdiensten in de bouwaanvraag opgenomen.

Verder klopten de stikstofberekeningen niet en waren er onduidelijkeheden over de energievoorziening van het pand. De gemeente Gooise Meren heeft echter toch een vergunning afgegeven.

Om de bouw en voorbereidend werk tegen tegen te houden stapt de stichting Naarder Eng nu naar de rechter. “Je bouwt toch ook geen torenflat op de Veluwe” zegt Victor Nijenhuis over de voorgenomen bouw. “En dit is vergelijkbaar!”

De advocaat van de stichting heeft aangegeven dat het wel een jaar kan duren voor er een beslissing van de rechter is. Als dat negatief is wil Naarder Eng doorprocederen tot aan de Raad van State.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.