Bewoner aangehouden na keukenbrand in Huizen

Door Redactie

Aan de Plaveenseweg in Huizen is vannacht rond 3.15 uur brand ontstaan in de keuken van een huis. Een van de bewoners was agressief richting de politie en is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. 

Op het moment van de brand waren er twee volwassenen en drie kinderen aanwezig in de woning. Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat zij, samen met de hond en de kat, op tijd buiten waren. Na drie kwartier blussen was de brand onder controle. Omliggende woningen hoefden niet ontruimd te worden. 

“Het vermoeden bestaat dat de brand op het fornuis is begonnen”, zegt een woordvoerder van de brandweer. “Op dit moment is dat nog een vermoeden. Vandaag wordt er onderzoek gedaan door de brandweer en politie naar de oorzaak.” Op een foto van de brandweer is te zien dat er veel schade is in de keuken. Vooral de afzuigkap is verbrand.

De politie laat weten dat de bewoner weer vrijgelaten is en een boete heeft gekregen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.