Belastingaanslagen gemeente Huizen in 2024 een maand eerder door drukte

Door Erik Bootsman

De aanslag voor de gemeentelijke belastingen valt volgend jaar een maand eerder op de deurmat. Normaal gesproken komt de brief eind februari binnen. Vanaf 2024 kunnen de inwoners van Huizen de brief van de gemeente al op 31 januari verwachten. Oorzaak: De druk op het ambtelijk apparaat.

De belastingaanslagen van de gemeente Huizen, Blaricum en Laren werden jaarlijks eind februari verstuurd. Door het overnemen van de belastingtaken van de gemeenten Blaricum en Laren door de gemeente Huizen is het extra druk. 

no-cure-no-paybureaus

Door het reclameoffensief van de no-cure-no-paybureaus heeft het gelijktijdig versturen van de aanslagbiljetten van de drie gemeenten tot een onverwacht grote piek aan reacties geleid. Door de hoeveelheid reacties kon de gemeente burgers niet meer binnen de wettelijke termijn van zes weken terugbellen. De dienstverlening van de gemeente stond daardoor behoorlijk onder druk.

Spreiding

Door het versturen van de aanslagen, inclusief de WOZ-waarden, van de drie gemeenten te spreiden, wordt de piek van reacties, vragen en bezwaren die volgen op de aanslagen en WOZ-waarden ook meer gespreid. Het voordeel is tweeledig: De dienstverlening aan de burger wordt verbeterd. Die stond namelijk vorig jaar behoorlijk onder druk. En de druk op het eigen personeel neemt af. Bovendien is er minder inhuur van personeel nodig. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.