Bekende Huizer behangfabriek BN International failliet

Door Daan Visser

Behangfabrikant BN International is failliet. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank. Het ging al langere tijd niet goed met het bekende bedrijf uit Huizen. 

Gisteren vroeg het behangbedrijf uit Huizen al uitstel van betaling aan. Sindsdien staat het bedrijf onder curatele van advocaat Sander Schouten die het financieel beheer overneemt. 

Tijdens een personeelsbijeenkomst vanmiddag is aan medewerkers vertelt dat het bedrijf op de rand van de financiële afgrond stond. Verschillende werknemers lieten eerder vandaag aan NH weten dat er veel verdriet en woede op de werkvloer heerst. 

Bekend bedrijf

BN International (BNI) is een internationaal opererende fabrikant uit Huizen, gespecialiseerd in behang en andere wandbekleding. Het bedrijf bestaat al sinds 1925 en is erg bekend in de regio. Op dit moment werken er ongeveer 120 mensen bij het bedrijf.

De gemeente Huizen laat in een reactie weten dan ook met zorgen naar de ontwikkelingen te kijken. “Veel gezinnen zijn van het bedrijf afhankelijk”, zo zegt de woordvoerder.

BN International is op dit moment niet bereikbaar voor een reactie.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.