Bekende dakloze Jolanda wordt maandag begraven op Zuiderhof

Door Petra de Beij

Het bericht dat Jolanda Hermans is overleden maakt veel reacties los in Hilversum. Jolanda, een bekende dakloze, wordt aankomende maandag begraven op begraafplaats Zuiderhof. Dit naar wens van haar levenspartner Edwin.

Een boodschap doen zonder een reactie van Jolanda, dat was onmogelijk. Op onze redactie, maar ook op onze social media-kanalen stromen de reacties binnen, zoals suggesties om de prullenbak bij winkelcentrum Kerkelanden naar haar te vernoemen, maar ook steunbetuigingen en anekdotes. Jolanda blijkt ook in scheldwoorden een grote woordenschat te hebben. Tevens laten mensen weten dat ze ook wat voor haar kochten. 

De gemeente ondersteunt haar levenspartner bij het regelen van de begrafenis. Op verzoek, van Edwin, die als bijnaam ‘Boeddha’ heeft vanwege zijn boeddhistische levensovertuiging, vindt deze plechtigheid plaats bij begraafplaats Zuiderhof aan de Hoorneboegseheide. Edwin heeft eerder deze week op geheel eigen wijze al afscheid genomen van Jolanda met een boeddhistisch afscheidsritueel bij ‘haar’ prullenbak. 

Veel respect

Anita van Loon van Uitvaartstichting Hilversum geeft aan dat de begrafenis met veel respect zal worden omkleed: “Wij gaan daar heel zorgvuldig mee om en alles gaat in goed overleg. Mochten mensen op eigen gelegenheid afscheid willen nemen van Jolanda om een bloemetje te leggen, dan verwijzen wij ze graag door naar haar laatste rustplaats.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.