‘Bankmedewerker’ shopt met buitgemaakte pinpas voor 1200 euro aan cadeaukaarten

Door Bureau NH

Een 93-jarige vrouw uit Naarden is woensdag 29 november voor ruim duizend euro opgelicht. Een zogenaamde bankmedewerker weet aan de telefoon haar pincode te ontfutselen en later wordt haar pinpas door een nep-medewerker opgehaald. Op door de politie verstrekt camerabeeld is te zien hoe een verdachte man cadeaubonnen van het geld van het slachtoffer koopt.

Ze weet niet wat ze hoort als ze die woensdagmiddag een telefoontje krijgt van ‘de bank’. Een zogenaamde medewerker zegt dat er geknoeid is met haar bankgegevens. 

‘Erg behulpzaam’

De 93-jarige vrouw wordt zenuwachtig en wordt overgehaald om haar pincode telefonisch door te geven. Ook doet ze de deur open voor een ‘behulpzame bankmedewerker’, een koerier die vraagt om haar bankpas in een enveloppe aan ‘m mee te geven.

Diezelfde avond wordt in een boekenwinkel aan de Kerkstraat in Huizen voor 1200 euro aan cadeaubonnen afgerekend, met háár bankpas. 

De pinner staat goed in beeld. De man heeft een donkere huidskleur en heeft een gezet postuur. Verder draagt hij een donkerkleurig trainingspak van het merk Under Armour, heeft hij een zwarte jas aan en een zwarte pet op. 

De politie wil ontzettend graag weten wie de man is, vooral omdat het slachtoffer toch wel erg geschrokken is van de bankfraude en er tot de dag van vandaag last van heeft.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.