Bandenwissel betekent lang wachten: ook Gooise garages hebben het hartstikke druk

Door Erik Bootsman

Op het moment dat het kouder wordt en de eerste sneeuwvlokken dreigen te vallen wil iedereen tegelijk zijn banden laten wisselen. Zomerbanden er af en de winterbanden er onder. Garages in het Gooi komen om in het werk en de wachtlijsten worden langer.

Wie nu nog een garage zoekt om zijn banden te laten wisselen moet goed zoeken. Er zijn nog garages in het Gooi die binnen 2 weken tijd hebben. Maar een belronde langs garages leert dat dat er niet veel zijn. De meeste garages hebben een wachtlijst.

Als we bellen met een garage in Bussum zegt de receptioniste; Sorry meneer. “Ik heb van mijn baas de opdracht om iedereen buiten de deur te houden. Het is bij de garage zo druk dat we er echt niets bij kunnen hebben. ” Vergelijkbare reacties krijgen we bij veel garages in het Gooi.

Maanden wachten

Ook bij een grote landelijke bandenwisselaar moeten we lang wachten voor een afspraak. De eerste mogelijkheid om terecht te kunnen is eind januari 2024. Twee maanden wachttijd dus. 

Lichtpuntje

Maar er zijn toch nog garages met een kortere wachttijd. Wie de moeite neemt om eens goed rond te bellen kan geluk hebben en over 2 weken al terecht om winterbanden gemonteerd te krijgen. Wie plannen heeft om op wintersport te gaan en nog banden moet wisselen kan beter snel een afspraak maken. Op zomerbanden de sneeuw in lijkt geen goed plan.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.