Baasjes opgelet: twee honden ziek na eten van ‘iets giftigs’ langs paadje in Blaricum

Door Daan Visser

Twee honden zijn dit weekend in het dierenziekenhuis beland na het eten van ‘iets giftigs’ langs een paadje aan de Blaricumse Bierweg. De politie heeft onderzoek gedaan, maar zegt dat de honden hoogstwaarschijnlijk niet moedwillig zijn vergiftigd. Vanwege de privacy wil het dierenziekenhuis niet kwijt hoe het met de dieren gaat. 

Dit weekend kreeg het Universitair Dierenziekenhuis van het UMC twee honden binnen die ziek zijn geworden van het eten van ‘iets giftigs’ aan het Bierwegpaadje in Blaricum. De dieren begonnen te brakken, trillen en konden niet meer staan.

Omdat het om honden gaat van twee verschillende baasjes die iets giftigs aten op nagenoeg dezelfde locatie, trok het ziekenhuis bij de politie aan de bel. Hoe het nu met de honden gaat wil het dierenziekenhuis niet kwijt. 

Mogelijk van afval

De politie laat weten inderdaad een melding te hebben gekregen van het ziekenhuis over twee vergiftigde honden. Na het doen van onderzoek laat de politie weten niet uit te gaan van het moedwillig vergiftigen van dieren.

De woordvoerder van de politie verwijst dan ook naar het afval dat langs de weg lag en wat de honden misschien zouden hebben gegeten. De politie heeft het onderzoek inmiddels gestaakt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.