Ankeveen wil betere communicatie van de gemeente Wijdemeren over de gemeentelijke fusie: ‘Neem ons mee in het proces’

Door Erik Bootsman

Ankeveen was als laatste aan de beurt gisteravond. In theater De Dillewijn sloot de gemeente een vierdaagse rondgang door de dorpen af. Vier avonden lang sprak de gemeenteraad met inwoners over de fusie van de gemeente Wijdemeren met een andere(n) gemeente in de buurt. De burgemeester legde uit wat er de komende tijd gaat gebeuren en hoe de procedure verloopt om tot een fusie te komen. En de bewoners konden vragen stellen en hun eigen ideeën en voorwaardes meegeven.

Tijdens de bijeenkomst in De Dillewijn bleek dat de Ankeveners vooral meer communicatie willen vanuit de gemeente. Ze willen weten wat er gebeurd tijdens elke stap van de wandeling naar een fusie. De aanwezigen gaven aan te beseffen dat er iets moet gebeuren om de gemeente Wijdemeren uit het slop te halen. Maar dan willen ze wel meegenomen worden en betrokken zijn over de hele route. Zo’n vijftig bezochten de bijeenkomst.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.