Anke (11) won in 1972 het NK Rolschaatsen in de Expohal van Hilversum

Door Erik Bootsman

Hoe is het om als 11-jarige de eerste prijs te krijgen uit handen van schaatsgrootheid Ard Schenk? De Hilversumse Anke Ooms weet het. Zij won in 1972 de rolschaatswedstrijd in de Expohal. Die hal bestaat niet meer, maar de herinnering nog wel.

Anke is het enthousiaste meisje uit de video die maandag bij NH Gooi gepubliceerd werd. De redactie vroeg zich af waar ze zou zijn en of ze zich haar overwinning nog kon herinneren. We kwamen er achter dat Anke nog gewoon in ’t Gooi woont en zochten haar op om terug te kijken.

600 jaar Hilversum

De video van afgelopen maandag met de beelden uit de Expohal maakt deel uit van een serie historische filmpjes. Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Hilversum verschijnt er elke 2 weken een nieuw filmpje uit de archieven van Beeld en Geluid. Ze zijn te zien in het FilmTheater, in de centrale hal van Beeld en geluid en bij NH Gooi.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.