Amsterdam pakt voorsprong in play-offs tegen HCAW na spectaculaire overwinning

Door Thomas Brood

De honkballers van Amsterdam Pirates zijn op voorsprong gekomen in de play-offs tegen HCAW. Door een spectaculaire 5-4 winst op HCAW staat het nu 2-1 in de best-of-five serie.

In de Rob Hoffman Vallei kwam Amsterdam in de derde inning op een 3-0 voorsprong. De regerend landskampioen kwam in deze zeven inning op gelijke hoogte en na negen innings stond het 4-4. In de elfde inning wist Amsterdam-speler Jules Cremer over de thuisplaat te komen. In de gelijkmakende slagbeurt wist HCAW niet te scoren en zo won Amsterdam met 5-4 van de Bussumers.

“Wij staan met de rug tegen de muur. Wij moeten volgende week twee finalewedstrijden spelen” reageerde HCAW-coach Danny Rombley na afloop. De kans lijkt klein dat Rombley dan kan beschikken over pitcher Lars Huijer. “Hij is geblesseerd. Wij moeten het van dag tot dag bekijken. Ik weet niet of hij volgende week kan gooien”.

Tekst loopt door onder video.

“Wij hebben tot het einde gevochten en dat maakt mij heel erg trots”, zei een emotionele Mervin Gario na afloop. De coach van de Amsterdammers beseft dat de serie nog lang niet gespeeld is. “Wij gaan zaterdag gewoon honkbal spelen. Natuurlijk willen wij winnen, maar wij moeten ervoor knokken.”

Tekst loopt door onder video.

Aanstaande zaterdag staat de vierde wedstrijd in Amsterdam op het programma.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.