Albert Hein Laarderweg gaat dicht; vooral een probleem voor ouderen

Door Fabian van der Gijze

Aankomende zaterdag sluit de Albert Heijn op de Laarderweg in Bussum de deuren. De supermarkt was geliefd in de buurt. “Geen uitgebreid assortiment, maar wel ideaal voor een snelle boodschap”, geven buurtbewoners aan die de winkel gaan missen.

“Het is echt waardeloos dat de winkel dicht gaat”, vertelt buurtbewoonster mevrouw Westerbrink. “Gelukkig kan ik nog goed lopen, maar voor veel oudere mensen in de buurt zal dit een aanzienlijk probleem vormen. Voor zover ik me kan herinneren, was hier eerst Simon de Wit gevestigd en later de Albert Heijn. Die zit hier al vijftig jaar. Ik moet eerlijk toegeven dat de winkel de afgelopen jaren achteruit is gegaan. Het ziet er niet meer zo fris uit’, vervolgd Westerbrink.

Toch zijn de reacties van de buurtbewoners gemengd. “Voor mij is het niet het einde van de wereld. Er zitten tegenwoordig zoveel supermarkten in de buurt. Wat mij betreft mag het een kinderspeelplaats worden”, vertelt buurtbewoner Thierry.

Maryam maakt zich vooral zorgen over ouderen. “Voor mij was het assortiment wat beperkt, maar de sluiting is minder gunstig voor de ouderen in de buurt, omdat zij vaak minder mobiel zijn,” merkt ze op.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.