Agenten plaatsten mogelijk racistische berichten op social media, politie doet onderzoek

Door Redactie

Vier agenten van politiedistrict Midden-Nederland, waar naast ’t Gooi ook Utrecht en Flevoland onder vallen, hebben zich mogelijk discriminerend en racistisch uitgelaten op sociale media. Momenteel doet de politie hier intern onderzoek naar. Terwijl het onderzoek loopt, zijn drie van vier medewerkers per direct buiten dienst gesteld. De vierde is met bijzonder verlof gestuurd, meldt de politie.

De kwetsende berichten gingen rond op sociale media. De mensen die de racistische uitlatingen deden, bleken mogelijk vier medewerkers van de politie te zijn. De uitingen werden gedaan met privé-accounts.

Michel de Roos, waarnemend politiechef Midden-Nederland, laat weten dat degelijke uitlatingen niet geaccepteerd worden: “Wij zijn een politie van en voor iedereen. Kwetsende en ongepaste uitspraken, die als discriminerend of racistisch kunnen worden beschouwd van collega’s op persoonlijke sociale media accounts, zijn onacceptabel.”

Het is onduidelijk om hoeveel berichten het gaat en wanneer deze geschreven zijn.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.