Advocaat vergeten te bellen: rechtszaak tegen Hilversumse autokrasser op laatste moment uitgesteld

Door Noor van Scherpenzeel

Een verdachte zonder advocaat en boze gedupeerden: de rechtszaak tegen de Hilversummer die ervan verdacht wordt afgelopen voorjaar tientallen auto’s te hebben bekrast is vanmorgen uitgelopen op een fiasco. De zaak is uitgesteld. De reden: de verdachte was vergeten zijn advocaat te bellen om te vertellen dat zijn rechtszaak vandaag was. 

De man liet via zijn tolk weten dat hij wel een advocaat heeft. Die heeft hij naar eigen zeggen de avond van de bekrassing al gesproken. De verdachte had hem alleen niet op de hoogte gesteld dat de rechtszaak vandaag zou zijn. Hij verzocht daarom de zaak uit te stellen. De rechter en justitie vinden dat de man recht heeft op een advocaat en gaan daarom akkoord met zijn verzoek.

Boze gedupeerden

Het besluit kon rekenen op onvrede van verschillende gedupeerden die vandaag aanwezig waren in de rechtbank. Ze vinden het maar een vreemd verhaal. 

Eén gedupeerde vertelt tegen NH: “Ik snap dat het zo werkt, maar ik vind het wel echt belachelijk. We vragen hier een vrije dag voor aan. Dit kost ons allemaal geld.”

Wanneer de rechtszaak nu plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk. De politierechter laat in ieder geval weten dat hij hoopt dat het zo snel mogelijk is: “Het gaat natuurlijk om een strafbaar feit. We willen dit zo spoedig mogelijk afhandelen, ook voor de slachtoffers.”

NH sprak eerder enkele gedupeerden met bekraste auto’s. Bekijk de video hier: 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.