70-jarige man van fiets gereden en bedreigd door agressieve automobilist

Door NH Gooi

Een 70-jarige man is 12 juli op de Oude Torenstraat van zijn fiets gereden door een automobilist, waarna diezelfde bestuurder het slachtoffer dreigt hem iets aan te doen. De politie roept bijna twee maanden later getuigen en mensen die beelden hebben gemaakt zich te melden. 

Rond 9.30 fietst de man over de Oude Torenstraat richting de Vaartweg, wanneer hij in zijn spiegel een auto snel ziet naderen. Snelheid minderen lijkt de bestuurder niet te doen. De fietser wordt achterna gereden en stapt na een tijdje af, maar de bestuurder stopt niet. Al rijdend en schreeuwend bedreigt de man. De oudere man negeert de dreigementen en fietst weg, zo omschrijft de politie.

Dan gaat het mis. Wanneer de man de Vaartweg op fietst wordt hij afgesneden door een auto, waarna hij ten val komt. Terwijl hij op de grond ligt komt de bestuurder van de auto op hem af. De bestuurder schreeuwt tegen het slachtoffer dat hij aan zijn auto heeft gezeten en dreigt hem iets aan te doen. Het slachtoffer probeert de bestuurder te kalmeren en uit te leggen dat hij zijn auto niet heeft beschadigd. Daarna rijdt de verdachte weg in de richting van de rotonde met de benzinepomp op de Vaartweg. 

De politie zegt dat het slachtoffer nog steeds moeite heeft met het verwerken van de situatie. De recherche heeft onderzoek gedaan, maar dat heeft vooralsnog weinig opgeleverd. Daarom roept de politie bijna twee maanden later getuigen op zich te melden en mensen die toevallig beelden hebben gemaakt die te delen met de politie. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.