56-jarige Hilversummer bedreigd en mishandeld bij Anna’s Hoeve

Door NH Gooi

Een 56-jarige Hilversummer is dinsdagavond op 11 juli bedreigd en mishandeld. Dit gebeurde op de Oude Weg over Anna’s Hoeve en bij de voetbalkooi aan de Anthony Fokkerweg. Twee daders op een scooter en crossmotor reden op de man in, waarbij hij gewond raakte. De politie zoekt getuigen.

De man reed dinsdagavond rond 20.15 op een elektrische bromfiets op de Oude Weg over Anna’s Hoeve vanuit Hilversum richting Baarn. Toen hoorde hij achter hem een crossmotor rijden.

Toen de crossmotor hem inhaalde gaf de bestuurder extra gas, waardoor stenen van het wegdek opspatte. Daarna reed er een scooter langs die de Hilversummer afsneed om hem zo te laten remmen. Dit was in de buurt van de parkeerplaats bij het Wasmeer.

Mishandeling

Toen de Hilversummer de scooterrijder wilde aanspreken werd hij uitgescholden en kwam de bestuurder van de crossmotor erbij om de man te bedreigen. 

Vervolgens liep de situatie nog verder uit de hand. De Hilversummers kreeg een paar flinke trappen en zijn bromfiets werd omver getrapt. Daarna reden de daders met de crossmotor in op de Hilversummer, die daarbij gewond raakte aan zijn borst en been. 

De Hilversummer wist uiteindelijk op de bromfiets te springen en weg te rijden. Eenmaal ter hoogte van de voetbalkooi aan de Anthony Fokkerweg werd de Hilversummer ingehaald door de twee daders en nog een keer geïntimideerd. Uiteindelijk wist de Hilversummer te ontkomen.

Getuigen

De politie heeft een signalement van de daders vrijgegeven en roept getuigen op zich te melden. De bestuurder van de crossmotor reed op een blauwe Yamaha type YZ450F met veel stickers. Op de crossbanden zaten grote noppen en het voertuig had geen kenteken en verlichting. 

Hij droeg een zogenoemde pothelm met open gezicht. Zijn hoofd was klein en rond met een zwart puntbaardje. Hij was ongeveer 20 jaar oud met een slank postuur en een licht getinte huid. 

De tweede dader reed op een zwarte scooter en droeg ook een pothelm met open gezicht. Hij is ook ongeveer 20 jaar oud, 1,80 meter lang en heeft een lichte huid met vlekken of puisten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.