4,5 jaar cel geëist tegen Bussumer voor witwassen en drugshandel

Door Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 25-jarige man uit Bussum een celstraf geëist van 4,5 jaar onvoorwaardelijk voor drugshandel en witwassen. Daarnaast moet de man afstand doen van zijn eerder in beslag genomen goederen en geld.

De man uit Bussum is op 14 juni vorig jaar in de Utrechtse plaats Lopikerkapel aangehouden. Bij drie huiszoekingen, die hoorden bij de aanhouding van de man, is onder meer 1,4 miljoen euro cash gevonden.

De verdachte kwam na meerdere anonieme meldingen bij de politie op de rader. Daarnaast heeft het OM gekraakte telefoonberichten van de man in bezit. Zo zou uit de chatgeschiedenis van de Bussumer blijken dat hij zich heeft beziggehouden met het kopen, verkopen en mogelijk leveren van diverse soorten (hard)drugs. 

Forse opbrengst

Na een doorzoeking in een woning in Bussum, Hilversum en Lopikerkapel vorig jaar was de opbrengst fors. Naast de grote geldsom werd ook 134.000 euro aan cryptovaluta aangetroffen. Daarnaast lagen er verschillende soorten verdovende middelen, waaronder cocaïne en MDMA. Ook heeft de politie twee auto’s en twee Rolex-horloges in beslag genomen.

Justitie meldt dat ze bewijs hebben dat de verdachte betrokken was bij de handel in grote partijen van tienduizenden xtc-pillen en honderden liters GBL, een grondstof voor de productie van GHB. Het OM concludeert dat de verdachte in ieder geval tussen juni 2020 en september 2020 betrokken is geweest bij de handel van verschillende soorten hard- en softdrugs. Ook zou de verdachte zich rond die periode schuldig hebben gemaakt aan witwassen.

Omdat de Bussumer afstand doet van de in beslag genomen goederen, valt de strafeis wat lager uit. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.