25 lege jerrycans gevonden langs pad in Laren, onduidelijk of het gaat om drugsafval

Door NH Gooi

Langs de Vredelaan in Laren zijn zo’n 25 voornamelijke blauwe jerrycans gevonden. De jerrycans waren zo goed als leeg. Of de vondst te maken heeft met drugsafval is niet nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek. 

De jerrycans zijn rond 13.00 gevonden langs de Vredelaan, niet ver van het viaduct over de A1. De politie is ingeschakeld en die hebben de brandweer opgeroepen ter ondersteuning. 

Geen natuurschade 

De jerrycans waren zo goed als leeg. Hoewel ze op hun zij lagen, waren de doppen er goed opgedraaid. Mede daardoor lijkt er vooralsnog weinig in de natuur gelekt te zijn. Dat vertelt de woordvoerder van brandweer Gooi & Vechtstreek. De brandweer heeft voor de zekerheid metingen verricht, maar schade voor het milieu blijkt er niet te zijn. 

De politie en brandweer zijn klaar met hun werk. De BOA’s van de gemeente wachten op hun team om het afval op te ruimen. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over de jerrycans.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.