24-jarige man onder schot bestolen van bestelbus en designertas

Door NH Gooi

Aan de Deltazijde in Blaricum is zaterdag een 24-jarige man onder dreiging van een vuurwapen bestolen van zijn bestelbus. Naast de bestelbus en de daarin opgeslagen goederen, wordt er ook een designertas van hem gestolen. 

Het slachtoffer rijdt volgens de politie rond 17.00 uur op de A27 ter hoogte van Huizen en neemt daar de afslag. Hij is onderweg naar zijn bedrijf, maar weet dat het op dat moment te druk is om zijn goederen uit te laden. Hij parkeert op een bedrijventerrein aan de Deltazijde in Blaricum, om daar even te wachten tot een rustiger moment.  

Wanneer hij stilstaat parkeert er een grijze Volkswagen naast zijn bus. De bestuurder van de auto vraagt aan het slachtoffer of hij even kan helpen met het uitladen van wat goederen. Hun bedrijf zit iets verderop, zo vertellen ze aan hem. Dus besluit het slachtoffer achter de grijze Volkswagen aan de rijden om de twee te helpen. 

Vuurwapen op het hoofd

Maar als ze eenmaal op een andere parkeerplaats aan de Deltazijde staan gaat het helemaal fout. De bestuurder van de Volkswagen stapt uit met een bivakmuts op. Direct richt hij een vuurwapen op het hoofd van het 24-jarige slachtoffer.

De man geeft zijn bussleutels en een designertas van het merk Goyard af. De bijrijder is inmiddels uitgestapt en rijdt er met de gestolen bestelbus en alle producten erin vandoor. Hoe de gestolen bestelbus eruit zag en welke producten erin lagen, wil de woordvoerder van de politie niet zeggen. 

Signalement

De politie heeft een signalement van de bestuurder vrijgegeven. Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar met een donkergetinte huidskleur. Hij zou rond de 1.80 meter zijn met een slank postuur, zonder gezichtsbeharing. Hij was gekleed in het zwart met donkerkleurige schoenen van het merk Dior. 

Een signalement van de bijrijder kon het slachtoffer niet geven, zo zegt de politiewoordvoerder. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.