176 kinderen uit arme gezinnen verrast met sintcadeau in Hilversum

Door Nina Vermeulen

Sinterklaas vieren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Hilversum worden daarom cadeaus uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die zelden een uitje hebben of een cadeau krijgen. Stichting Present en de gemeente Hilversum hebben de handen ineen geslagen om een onvergetelijke dag te organiseren voor deze 176 kinderen.

Stichting Present hoopt dat de sinterklaasactie zorgt voor verbinding, tussen mensen die kunnen geven en mensen die een cadeautje kunnen gebruiken. Afgelopen weken heeft de stichting zoveel mogelijk cadeaus ingezameld. 

Moeilijke situatie 

“Het is voor die kinderen, waar Sinterklaas niet thuis komt, om hun naar de bioscoop te krijgen en daar te verrassen met een sinterklaasfeest”, aldus Miranda Hoff van Stichting Present. De kinderen die komen, groeien op in gezinnen met een moeilijke financiële situatie en waar bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van de Voedselbank.

De kinderen krijgen niet alleen een cadeau, maar ook een bioscoopuitje van de gemeente Hilversum. “Ik vind het zo bijzonder om te zien dat er zoveel mensen zijn die ook andere kinderen blij willen maken. Daar word ik zelf ook blij van!” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.